Institut Catalunya Àfrica
ObjectiusorgansprojectesNotícies

 

 

 

Què és Emprende.África?

Empren.ÀFRICA vol ser un punt de trobada entre universitats, empreses i emprenedors per posar en comú els seus interessos i forjar col·laboracions que donin lloc a un marc de col·laboració en l’àmbit de la promoció i la millora de la qualitat de l’activitat investigadora i de desenvolupament de projectes emprenedors.

A la vegada, una iniciativa que vol evitar la fuga de talent dels joves africans i es compromet a que els millors talents puguin desenvolupar els seus projectes empresarials.

Un projecte en el que les universitats es convertiran en promotores de l’esperit emprenedor i generadores d’iniciatives empresarials tenint en compte el teixit local de cada país.

L’objectiu principal d’aquest projecte és el de promoure la iniciativa emprenedora a les universitats i impulsar la creació de noves empreses innovadores al Senegal, Camerun, Moçambic, Madagascar, Angola i Guinea Equatorial.

Aquest objectiu es durà a terme mitjançant la creació d’una xarxa d’incubadores amb criteris bàsics comuns que tindrà sis oficines tècniques, una en cada universitat, i que albergarà empreses tant de base social com de base tecnològica.

El projecte, comptarà amb una xarxa d’assessors, que donarà suport de tipus legal i fiscal, suport en la realització del pla de negoci, en la gestió empresarial, mentoring o en la cerca de capital per a les idees de negoci presentades pels emprenedors.

Aquesta xarxa d’assessors comptarà amb col·laboradors africans i espanyols de l’àmbit empresarial, institucional i entitats vinculades amb el món de l’economia (social), el cooperativisme, les finances ètiques, etc.

Es realitzaran jornades i cursos de formació especialitzats en fomentar l’esperit emprenedor i guiar en el desenvolupament inicial de la idea de negoci, així com assessoraments individualitzats per a aquells projectes empresarials seleccionats per les incubadores.

A més, s’afavorirà els contactes i l’intercanvi d’experiències entre emprenedors mitjançant els programes d’estades temporals per instal.lar-se en incubadores, l’organització de fòrums d’emprenedors i la creació d’una xarxa d’emprenedors africans. Tot això per afavorir el naixement i el creixement d’iniciatives emprenedores viables, innovadores i economicament sostenibles.

Estructura i organigrama del projecte

Secretaria Tècnica i Coordinació
Institut Catalunya Àfrica

Consell Assessor
Representants d’empreses, cambres de comerç, patronals, organismes de promoció econòmica, incubadores i parcs tecnològics, universitats, etc.

Comissió d’Experts
Un representant de cada universitat espanyola juntament amb un consultor privat, així com representants de les entitats col.laboradores.

Universitats espanyoles
Universidad Autónoma de Madrid
Universitat de Barcelona
Universidad de Cádiz
Universidad de Las Palmas de Gran Canarias
Universitat de Lleida
Universidad de Sevilla
Universitat Pompeu Fabra
Universitat Ramón Llull-ESADE
Universitat Rovira i Virgili

Universitats africanes
Universitat Cheik Anta Diop. Dakar. Senegal
Universitat de Antananarivo. Madagascar
Universitat de Guinea Equatorial
Universitat de Yaoundé I. Camerun
Universitat Eduardo Mondlane. Maputo. Moçambic
Universidade José Eduardos Dos Santos de Huambo. Angola


Entitats col.laboradores
ESADE
ACC1Ó, Agència competitivitat per l’empresa
EMRC Growing Partnerships for Africa
Banc Santader

Amb el suport de:
Secretaria d’Estat de Cooperació Internacional/Secretaria de Estado de Cooperación Internacional
Ambaixada d’Espanya al Camerun
Ambaixada d’Espanya al Senegal

 
Doctor Carulla 29, 8
08017, Barcelona, Spain.
Tel.: 627 44 68 83
www.catalunyafrica.net
catalunyafrica@catalunyafrica.net